انواع استیبل کوین

 انواع استیبل کوین؛ آشنایی با استیبل کوین‌های متمرکز و غیر متمرکز

ارزهای دیجیتال را معمولاً با نوسانات شدید می‌شناسید؛ اما نوعی از ارزهای دیجیتال وجود دارند که ارزش ثابتی را ارائه می‌دهند و نوسان زیادی ندارند. انواع استیبل کوین‌ها با اتصال به یک دارایی خارج یا داخل بازار ارزهای دیجیتال به صورت ثابت یک قیمت را دارند و برخی از آن‌ها مانند تتر تبدیل به مبنایی برای معاملات بازار شده‌اند.

در این مقاله از b2check قصد داریم تا شما را با انواع استیبل کوین آشنا کنیم و بگوییم که هر کدام چه ارزشی دارند؟ با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

استیبل کوین نوعی از ارزهای دیجیتال است که ارزش خود را به دارایی‌های با ثبات مانند دلار و طلا پیوند می‌زند و در بازار ارائه می‌کند. این کار باعث می‌شود تا کاربران برای خرید دلار و طلا نیازی به نگهداری فیزیکی‌شان نداشته باشند و در کیف پول‌های دیجیتال خود نگهداری کنند.

استیبل کوین‌ها به دارایی‌های مختلفی متصل هستند و هر کدام از آن‌ها به شکل خاصی پشتوانه خود را ارائه می‌دهند. در این بخش قرار است تا انواع استیبل کوین‌ها را به تفکیک نوع پشتوانه به شما معرفی کنیم و نمونه‌های آن در بازار را معرفی کنیم.

این نوع از استیبل کوین‌ها به یکی از ارزهای فیات متصل می‌شوند و ارزشی مشابه همان ارز را نسبت به ارزهای دیگر ارائه می‌دهند. برای مثال، شرکت تتر لیمیتد در سال ۲۰۱۴ استیبل کوین دلار خود با نام USDT را روانه بازار کرد که ارزش برابری با دلار آمریکا داشت. پس از این تجربه موفق تصمیم گرفت تا استیبل کوین‌های دیگری مانند استیبل کوین یورو و ین ژاپن هم ارائه دهد که در بازار ارزهای دیجیتال کم‌تر شناخته شده‌اند.

معامله طلا و نفت سال‌ها در انحصار بازار فارکس بود و برای خرید و فروش آنلاین طلا و نفت باید از بروکرها استفاده می‌کردید؛ اما بازار ارز دیجیتال شرایطی را به وجود آورد تا خرید کالاهایی مانند طلا و نفت در دسترس‌تر باشند و حتی امکان ذخیره سازی‌شان هم وجود داشته باشد.

استیبل کوین با پشتوانه کالا ارزش برابری با کالای متصل به خود را ارائه می‌دهد و در بازار ارز دیجیتال متناسب با همان کالا نوسان می‌کند. استیبل کوین‌هایی مانند تتر گلد و پترو دلار به ترتیب به اونس جهانی طلا و بشکه نفت ونزوئلا متصل هستند و همراه با تغییرات این دارایی‌ها نوسان می‌کنند.

یکی دیگر از جذاب‌ترین استیبل کوین‌ها با پشتوانه ارز دیجیتال است که ترکیبی از ارزهای دیجیتال را درون صندوق خود سپرده گذاری کرده است و متناسب با نوسانات صندوق ارزشش کاهش یا افزایش پیدا می‌کند. یکی از مثال‌های جذاب برای استیبل کوین با پشتوانه ارز دیجیتال دای (DAI) است که با پشتوانه ارز اتریوم سعی می‌کند تا ارزش برابری با دلار آمریکا را حفظ کند.

استیبل کوین‌های الگوریتمی جدیدترین استیبل کوین‌های بازار به حساب می‌آیند که با استفاده از قراردادهای هوشمند روی شبکه بلاک چین سعی می‌کنند تا ارزش ثابتی را حفظ کنند. استیبل کوین فراکس یک استیبل کوین الگوریتمی است که ارزش برابری با دلار آمریکا را حفظ می‌کند؛ هر زمان که تقاضا بالا می‌رود، قراردادهای هوشمند توکن‌های جدیدی ضرب می‌کنند تا نسبت برابری با دلار حفظ شود و هر زمان تقاضا کاهش پیدا می‌کند؛ قراردادها توکن سوزی می‌کنند.

اگر بخواهیم استیبل کوین‌ها را به صورت کلی به دو دسته تقسیم کنیم؛ آن دو دسته متمرکز و غیر متمرکز خواهند بود. در واقع، تمامی استیبل کوین‌ها زیر مجموعه یکی از این دسته‌ها هستند. استیبل کوین‌های متمرکز توسط یک شرکت یا نهاد خاص کنترل می‌شوند و آن شرکت هر زمان که بخواهد می‌تواند سیاست‌ها و قوانین مرتبط با استیبل کوین را تغییر دهد. استیبل کوین تتر یکی از مشهورترین استیبل کوین‌های متمرکز است که جنجال‌های زیادی را هم بابت این تمرکز گرایی به وجود آورده.

استیبل کوین‌های غیر متمرکز دسته‌ای دیگر هستند که توسط قراردادهای هوشمند یا سازمان‌های غیر متمرکز خودمختار (DAO) مدیریت می‌شوند. این دسته از استیبل کوین‌ها نمی‌توانند سیاست‌ها و قوانین خود را بدون نظر تمامی افراد جامعه‌شان تغییر دهند و برای هر تغییر نیاز به نظر سنجی دارند. استیبل کوین‌هایی مانند دای و فراکس از جمله استیبل کوین‌های مشهور غیر متمرکز هستند.

در حال حاضر، بحث‌های زیادی بابت تمرکز گرایی استیبل کوین‌هایی مانند تتر به وجود آمده است و این شرکت اعلام کرده که به دلیل تحریم‌های بین المللی علیه کشور ایران، دارایی تتر ایرانیان را مسدود خواهد کرد. این مسئله کاملاً بر خلاف سیاست‌های اولیه ارزهای دیجیتال به حساب می‌آید و امنیت استیبل کوین‌های متمرکز را به خطر می‌اندازد.

اخیراً با افزایش حاشیه‌های تتر، بسیاری از معامله‌گران اقدام به تغییر دارایی‌های خود از تتر به دای و یو اس دی کوین کرده‌اند که از جمله استیبل کوین‌های غیر متمرکز هستند. استیبل کوین‌های غیر متمرکز سیاست‌های بسیار سخت گیرانه‌ای درباره حفظ حریم شخصی کاربران خود دارند و نمی‌توانند به این راحتی‌ها سیاست‌های خود را تغییر دهند.

انواع استیبل کوین‌ها به صورت کلی به دو دسته متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند؛ اما دسته بندی‌های کوچک‌تری بر اساس پشتوانه هم دارند که در این مقاله از بی تو چک سعی کردیم به صورت کامل توضیح دهیم. استیبل کوین‌ها می‌توانند برای انتقال پول، پرداخت دستمزد و هزینه‌های روزمره استفاده شوند. برخی دیگر از افراد هم استیبل کوین‌ها را برای سرمایه گذاری و حفظ ارزش نگهداری می‌کنند. انتخاب استیبل کوین مناسب بر اساس نیاز و ویژگی‌های استیبل کوین‌ها باید به صورت دقیق بررسی شود.

آیا استیبل کوین‌ها برای سرمایه گذاری امن هستند؟

بله، استیبل کوین‌هایی مانند تتر گلد و یو اس دی کوین می‌توانند از دارایی‌های شما در برابر تورم محافظت کنند و سرمایه گذاری مناسبی به حساب می‌آیند.

استیبل کوین‌های متمرکز با غیر متمرکز چه تفاوتی دارند؟

استیبل کوین‌های متمرکز توسط یک نهاد مرکزی کنترل می‌شوند و هر زمان امکان تغییر سیاست‌های آنان وجود دارد؛ اما استیبل کوین‌های غیر متمرکز در یک بلاک چین و با همکاری تمامی اعضا مدیریت خواهند شد که امنیت دارایی را بیشتر می‌کند.

استیبل کوین‌های الگوریتمی چگونه کار می‌کنند؟

استیبل کوین‌های الگوریتمی با استفاده از قراردادهای هوشمند در بلاک چین تلاش می‌کنند تا عرضه و تقاضا را متناسب نگه دارند تا ارزش ثابت خود را حفظ کنند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری