بهترین شاخص ها برای ترید در فارکس

بهترین شاخص‌ ها برای ترید در فارکس شرکت‌‌های بزرگی با چند میلیارد دلار ارزش بازار درون خود جای داده‌اند و اثر بسیار عمیقی روی بازار سهام می‌گذارند. شاخص‌ها به بازار سهام وزن می‌دهند و با بررسی‌شان می‌توان وضعیت کلی بازار را متوجه شد. در b2check بیشتر با بهترین شاخص‌ها برای ترید آشنا خواهیم شد.

بازارهای سهام در هر کجای دنیا یک سری شاخص‌ها دارند که وضعیت کلی بازار را نشان می‌دهد و در ادامه سلامت اقتصاد را مشخص کند. هر سهام با توجه به حوزه فعالیتش در یکی از شاخص‌‌های بزرگ بازار قرار می‌گیرد. ارزش شاخص هم به صورت میانگینی از قیمت کل سهام مشخص می‌شود.

معمولا بهترین شاخص‌ها مسیر حرکت بازار سهام را مشخص می‌کنند. این شاخص‌ها به قدری بزرگ هستند که روی کل بازار سهام اثر می‌گذارند. سرمایه‌گذاری یا خرید و فروش شاخص‌ها به صورت مستقیم ممکن نیست و باید از ابزارهای مشتقه استفاده کنید تا بتوانید از نوسانات شاخص‌ها بهره مند شوید. در ادامه با چند شاخص مهم بازارهای سهام بزرگ دنیا آشنا خواهید شد.

داوجونز (DawJones)

میانگین صنعتی داوجونز یا همان شاخص داوجونز یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین شاخص‌‌های بازار سهام آمریکا است. این شاخص سهام ۳۰ شرکت بزرگ بورس آمریکا را درون خود جای داده است. شرکت‌هایی مانند اپل، مایکروسافت، بویینگ و کوکاکولا از جمله شرکت‌های مشهور در این شاخص هستند. شاخص داوجونز با نماد DJI30 در بروکرهای فارکس برای معامله به صورت CFD در دسترس است.

در ابتدا این شاخص از ۱۲ شرکت در حوزه راه آهن، پنبه، گاز و شکر راه افتاده بود که از محصولات اصلی آمریکا به حساب می‌آمدند؛ اما مدتی بعد، ۱۸ شرکت صنعتی و تکنولوژی به این شاخص اضافه شدند تا وزن داوجونز را افزایش دهند.

اس اند پی ۵۰۰ (S&P500)

شاخص اس اند پی ۵۰۰ یکی از بزرگ‌ترین شاخص‌های بازار بورس آمریکا است که ۵۰۰ شرکت بزرگ با نقد شوندگی بالا در بورس آمریکا را درون خود جای داده است. شاخص اس اند پی دید شفافی نسبت به بازار بورس آمریکا به معامله‌گران می‌دهد تا آینده بازار را راحت‌تر شناسایی کنند. همچنین، با استفاده از ابزارهای مشتقه می‌توان شاخص اس اند پی را هم معامله کرد. شاخص اس اند پی ارزش بازاری معادل ۴۷.۵۵ تریلیون دلار دارد که نسبت به یک سال گذشته ۳.۵ تریلیون دلار افزایش داشته است.

نزدک (Nasdaq)

در فوریه ۱۹۷۱ بازار نزدک با هدف خرید و فروش سهام راه اندازی شد و به دومین بازار سهام بزرگ دنیا و اولین بازار آنلاین جهان تبدیل شد. در حال حاضر، بازار نزدک بیش از ۳ هزار شرکت را درون خود جای داده است؛ اما شاخص نزدک کامپوزیت و ۱۰۰ دو شاخص اصلی این بازار هستند که وزن بسیار زیادی دارند. شاخص نزدک ۱۰۰ متشکل از ۱۰۰ شرکت بزرگ آمریکایی است که عمدتاً در حوزه تکنولوژی، بهداشت و خرده فروشی فعالیت دارند. شاخص نزدک ۱۰۰ تقریباً ۹۰ درصد وزن شاخص نزدک کامپوزیت را تشکیل می‌دهد.

اف تی اس ای (FTSE100)

سشن لندن دارای یک شاخص بسیار مهم است که از بورس انگلستان نشئت می‌گیرد. شاخص اف تی اس ای ۱۰۰ از سال ۱۹۸۴ فعالیتش را آغاز کرد و هر سه ماه یک بار بازبینی می‌شود. ساعت فعالیت شاخص اف تی اس ای از ۸ صبح تا ۴:۳۰ بعد از ظهر به وقت لندن است.

دکس (DAX)

اگر علاقه مند به بازار اروپا باشید؛ حتماً نام شاخص دکس را شنیده‌اید. شاخص دکس نماینده ۴۰ شرکت بزرگ صنعتی آلمان است؛ اما تنها در بورس آلمان اثر گذار نیست و به صورت کلی نقش مهمی در تمامی بورس‌های اروپا دارد. شاخص نزدک در سال ۱۹۸۸ از بورس فرانکفورت به دنیا معرفی شد تا معیار و متری برای اندازه‌گیری و نمایش عملکرد بزر‌گترین شرکت‌های آلمانی به سراسر جهان بدهد. ارزش بازار نزدک بیش از ۲ تریلیون دلار است که خبر از وزن بسیار زیاد شرکت‌های حاضر در شاخص می‌دهد.

کک ۴۰ (CAC40)

بازار بورس فرانسه از ۱۰۰ شرکت بزرگ تشکیل شده است که ۴۰ شرکت برتر در کنار یکدیگر جمع شدند و شاخص کک ۴۰ را به وجود آوردند. این شاخص فعالیتش را در سال ۱۹۸۶ آغاز کرد و امروزه در کنار شاخص‌های یورونکست آمستردام، بروکسل، دوبلین و لیسبون به یکی از شاخص‌های مهم بورس‌های اروپایی تبدیل شده است.

یورو استاکس (EURO STOXX)

شاخص یورو استاکس از ۶۰۰ شرکت مختلف بزرگ اروپایی تشکیل شده است و مهم‌ترین نقش را در اقتصاد اتحادیه اروپا دارد. سهام کشورهای آلمان، فرانسه، هلند و ایتالیا بیشترین وزن را به این شاخص می‌دهند. با استفاده از شاخص یورو استاکس می‌توان وضعیت کلی اقتصاد اتحادیه اروپا و حوزه یورو را بررسی کرد.

نیکی ۲۲۵ (Nikkei 225)

شاخص نیکی مربوط به بازار سهام ژاپن است که ۲۲۵ شرکت مهم و اثر گذار بورس توکیو را درون خود جای داده است. این شاخص از بازار نزدک هم قدیمی‌تر است و در سال ۱۹۵۰ راه اندازی شده است. صنعت خودروسازی ژاپن و شرکت‌هایی مانند لکسوس، تویوتا، هندا و نیسان وزن بسیار زیادی در شاخص نیکی ۲۲۵ دارند. شرکت‌های مالی و بانکی، مصرفی و خرده فروشی، داروسازی و پتروشیمی هم از دیگر سهم‌های شکل دهنده نیکی ۲۲۵ هستند. ارزش بازار نیکی ۲۲۵ نزدیک به ۵ تریلیون دلار است که نسبت به شاخص‌های بازار سهام آمریکا بسیار کوچک‌تر است.

ای اس ایکس (ASX200)

بورس استرالیا هم دارای شاخص مخصوص به خود است که وزن دهی زیادی به این بازار می‌کند. این شاخص ۲۰۰ شرکت بزرگ بورس استرالیا را درون خود جای داده است و تحت نظارت شاخص اس اند پی فعالیت می‌کند. این شرکت‌ها در حوزه مواد اولیه، خدمات مالی، خدمات بهداشتی و سلامت و املاک و مستغلات فعالیت می‌کنند.

هانگ سنگ (Hang Seng)

شاخص هانگ سنگ ۵۰ شرکت بزرگ بورس هنگ کنگ را در بر می‌گیرد که بیش از ۵۰ درصد ارزش بازار بورس هنگ کنگ را در اختیار دارند. این شاخص از سال ۱۹۶۹ فعالیتش را آغاز کرد و در حال حاضر به یکی از معیارهای اصلی برای سنجش بازار بورس هنگ کنگ تبدیل شده است.

شاخص‌های بازارهای بورس کشورهای مختلف بازدهی متفاوتی دارند که خبر از وضعیت کلی سلامت شرکت‌های درون خود می‌دهند. سرمایه‌گذاران علاقه دارند تا بازدهی شاخص‌ها را با یکدیگر مقایسه کنند تا بهترین شاخص را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند. در جدول زیر می‌توانید بازدهی یک و سه ساله شاخص‌های معرفی شده را مشاهده کنید:

شاخصبازدهی یک سالهبازدهی سه ساله
داوجونز 19.75 درصد55.65 درصد
اس اند پی ۵۰۰31.20 درصد74.92 درصد
نزدک35.88 درصد111.61 درصد
اف تی اس ای19.57 درصد32.20 درصد
دکس44.11 درصد97.92 درصد
کک22.66 درصد45.97 درصد
یورو استاکس26.47 درصد70.18 درصد
نیکی ۲۲۵39.80 درصد72.35 درصد
ای اس ایکس20.18 درصد34.41 درصد
هانگ سنگ66.19 درصد71.06 درصد

دقت کنید که این اعداد حداکثر بازدهی شاخص‌ها در بازه زمانی مطرح شده هستند و هیچ تضمینی وجود ندارد که در سال‌های آتی هم چنین بازدهی را داشته باشند. در مقایسه با سرمایه‌گذاری‌های دارایی‌های امن‌تر مانند طلا هم این شاخص‌ها رشد خاصی نداشتند و به نظر می‌رسد که تنها برای بررسی وضعیت بازار بورس مناسب هستند تا سرمایه‌گذاری.

شاخص‌های بورسی با توجه به داده‌های اقتصادی و عوامل مختلفی نوسان و بازدهی نهایی‌شان را مشخص می‌کنند. این عوامل در دسته بندی‌های زیر قرار می‌گیرند:

  • داده‌های اقتصادی: انتشار اخباری مانند تغییر نرخ بهره، بیکاری، گزارش سالانه شرکت‌ها و… باعث می‌شود تا شاخص‌ها به صورت واضح نوسان کنند.
  • تورم: افزایش تورم باعث افزایش قیمت کالاها می‌شود و در نتیجه شاخص‌ها نیز صعودی می‌شوند.
  • اخبار بین‌المللی: اخباری مانند جنگ‌ها، همه‌گیری کووید ۱۹ و جنگ تجاری آمریکا و چین به صورت مستقیم روی شاخص‌های بورسی اثر می‌گذارد.
  • احساسات معامله‌گران: احساسات عامل مهمی برای افزایش و کاهش تقاضا هستند و به صورت مستقیم روی نوسان شاخص‌ها اثر می‌گذارند.
  • سیاست‌های دولت و بانک مرکزی: سیاست‌های دولت در قبال حمایت بازار سهام یا سیاست‌های انقباضی و انبساطی بانک مرکزی باعث می‌شود تا جریان نقدینگی وارد بازار سهام شود یا از بازار خارج شود.

بهترین شاخص‌ها برای ترید در فارکس عموماً به آمریکا و اروپا اختصاص دارند. جریان نقدینگی بزرگ موجود در این دو قاره و شرکت‌های صنعتی و تکنولوژی بزرگ شاخص‌های سهام اروپا و آمریکا را شکل می‌دهند و اثرات مهمی بر بازارهای جهانی دارند. تقریباً می‌توان گفت که بیش از ۵۰ درصد اقتصاد دنیا با بررسی شاخص‌های داوجونز، اس اند پی و دیگر شاخص‌های آمریکایی و اروپایی مشخص می‌شود. برای مشخص کردن مسیر بازارهای مالی می‌توانید از این شاخص‌ها کمک بگیرید.

۱. چرا شاخص‌ها برای ترید در فارکس مهم هستند؟

شاخص‌ها وضعیت کلی بازار سهام و اقتصاد یک کشور یا منطقه را نشان می‌دهند و معامله‌گران فارکس از آن‌ها برای پیش‌بینی حرکت بازار و ارزهای مرتبط استفاده می‌کنند.

۲. آیا می‌توان مستقیماً شاخص‌ها را در فارکس خرید و فروش کرد؟

خیر، شاخص‌ها خود دارایی قابل معامله نیستند، اما می‌توان از طریق ابزارهای مشتقه مانند CFD روی نوسانات آن‌ها معامله کرد.

۳. بهترین شاخص‌های ترید در فارکس کدامند؟

شاخص‌هایی مانند داوجونز (DJI30)، اس اند پی ۵۰۰ (S&P500)، نزدک (NASDAQ)، دکس (DAX)، یورو استاکس (EURO STOXX) و نیکی ۲۲۵ (Nikkei 225) بیشترین اهمیت را در فارکس دارند.

۴. عوامل اصلی موثر بر نوسان شاخص‌ها کدامند؟

تغییر نرخ بهره، تورم، اخبار جهانی، تصمیمات بانک‌های مرکزی و احساسات بازار از جمله مهم‌ترین عواملی هستند که باعث نوسان شاخص‌ها می‌شوند.

۵. چگونه می‌توان از شاخص‌ها در تصمیم‌گیری معاملاتی در فارکس استفاده کرد؟

با بررسی روند شاخص‌ها و واکنش آن‌ها به اخبار اقتصادی، می‌توان روند عمومی بازار و احتمال تحرک در زوج‌های ارزی مرتبط را پیش‌بینی کرد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری