چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم؟ آموزش 0 تا 100
اگر میخواهید وارد بازارهای مالی شوید؛ بهتر است تا یک استراتژی معاملاتی شخصی برای خود داشته باشید. استراتژی معاملاتی هر شخص با توجه به ویژگیهای شخصیتی او تعیین میشود و با معاملهگر دیگر متفاوت است. ساخت استراتژی معاملاتی یکی از اولین مواردی است که هنگام ورود به بازار مالی باید به آن بیندیشید.
در این مقاله b2check قصد داریم تا به شما آموزش دهیم که چگونه استراتژی معاملاتی بسازید و چه مواردی را برای استراتژی خود مدنظر قرار دهید. همچنین قرار است با انواع استراتژیهای معاملاتی و تفاوت استراتژی با سبک معاملاتی آشنا شوید.

استراتژی معاملاتی به زبان ساده
استراتژی معاملاتی به مجموعه قوانین و فعالیتهایی گفته میشود که هر معاملهگر با تحلیل کامل نسبت به بازار انجام میدهد. استراتژی معاملاتی تعیین میکند که چه زمانی وارد بازار شوید؛ به کدام جهت پوزیشن بگیرید؛ تا چه زمانی پوزیشن خود را باز نگه دارید و چه زمانی پوزیشن را ببندید. این مراحل به صورت سیستماتیک و از پیش تعیین شده در استراتژی معاملاتی وجود دارد تا معاملهگر در زمان تصمیمگیری نیازی به تفکر زیاد نداشته باشد.
استراتژی معاملاتی باید اصطلاحا مکانیکال باشد، تا احساسات تریدر در شرایط مختلف بازار، در آن تاثیر نگذارد.
مراحل ساخت استراتژی معاملاتی
برای ساخت استراتژی معاملاتی نیاز است تا مراحل مشخصی را طی کنید. این مراحل در تمامی بازارهای مالی کاربرد دارد و فارغ از این که در چه بازاری معامله میکنید؛ تمامی این مراحل باید بهدقت بررسی و انجام شود.
1. مطالعه و آشنایی با بازار مالی هدف
مرحله اول ساخت استراتژی معاملاتی آشنایی با بازار مالی هدف شما است. در حال حاضر، بازارهای مالی بسیاری مانند بورس، ارز دیجیتال، فارکس، سهام خارجی، طلا و سایر کالاهای گرانبها بهصورت آنلاین در دسترس معاملهگران است که میتوانند در هر کدام ورود و خریدوفروش کنند.
آشنایی کامل با قوانین بازار مالی، نحوه خرید و فروش و عوامل تأثیرگذار بر قیمتها در بازار از مهمترین مسائلی است که هر معاملهگر باید نسبت به آنها آگاهی داشته باشد تا بتواند بهترین استراتژی معاملاتی را برای خود بسازد.
2. انتخاب بازه زمانی مناسب
پس از این که بازار مالی مناسب خود را پیدا و نسبت به قوانین آن آگاهی کامل پیدا کردید؛ حالا وقت آن رسیده است تا بازه زمانی مناسب برای معاملات خود را پیدا کنید. آیا علاقه دارید تا پوزیشنهای شما کمتر از چند ساعت باز باشند یا این که تا پایان روز باز بمانند. آیا علاقه دارید تا پوزیشنهای بلندمدتتری را اتخاذ کنید یا به حالت سرمایهگذاری وارد بازار شوید. پاسخ تمامی این سؤالات بخشی از مسیر ساخت استراتژی معاملاتی شما را تشکیل میدهد.

3. تعیین نقاط ورود و خروج به معامله
پس از تعیین بازه زمانی مناسب برای معامله، حالا وقت آن رسیده است تا نقاط ورود و خروج به معامله را برای خود تعیین کنید. نقاط ورود و خروج با توجه به تحلیلهای تکنیکال یا فاندامنتال پیدا میشوند. این که از کدام روش تحلیل برای پیدا کردن نقاط ورود و خروج استفاده میکنید؛ بستگی به سبک شخصی شما و راحتی استفاده از ابزارهای معاملاتی مختلف دارد.
4. مدیریت ریسک و سرمایه
مدیریت ریسک به حالتی گفته میشود که معاملهگر با توجه به تحلیلها و ریسکپذیری خود تصمیم میگیرد تا حد ضرر معامله را در نقطهای مشخص انتخاب کند. انتخاب حد ضرر باید با فاصلهای از نقطه ورود مشخص شود که معاملهگر تحمل ضرر بیشتر از آن را ندارد و اگر قیمت پایینتر یا بالاتر از آن بیاید؛ تحلیل شکست خواهد خورد. از طرف دیگر، حد سود هم باید در شرایطی تعیین شود که طمع معاملهگر را کنترل کند و تا جای ممکن معامله را با سود ببندد.
مدیریت سرمایه گزینه دیگری است که معاملهگر باید به آن توجه داشته باشد. در هر معامله کوتاهمدت حداکثر ۱ یا ۲ درصد از حجم کل نقدینگی وارد معامله میشود. هیچگاه نباید مقادیر بالاتر را در ریسک قرار داد. اگر پوزیشنی خلاف تحلیلها پیش رفت و وارد ضرر شد؛ با مدیریت سرمایه، ضرر به حداقل خواهد رسید و در نهایت مجموع پوزیشنها سودده خواهند بود.
5. بک تست گیری
حالا که نقاط ورود و خروج و حدود و ضرر معاملات خود را تعیین کردید و استراتژی مناسبی برای خود چیدید؛ وقت آن است که از استراتژی خود بر اساس دیتاهای گذشته بازار بک تست بگیرید. اگر استراتژی معاملاتی شما در دادههای تاریخی بهخوبی جواب داد و وین ریت بالایی را مشاهده کردید؛ میتوانید به این استراتژی اعتماد کنید.
6. فوروارد تست
پس از بک تست نوبت به فوروارد تست در شرایط واقعی بازار است. حساب دمو باز کنید یا این که از حسابهای پراپ فرم برای بهکارگیری استراتژی معاملاتی در شرایط واقعی بازار استفاده کنید. به استراتژی خود پایبند باشید تا بازدهی واقعی آن را در بازار مشاهده کنید. اگر استراتژی معاملاتی در این مرحله هم با موفقیت بیرون آمد؛ حالا استراتژی معاملاتی شما با موفقیت ساخته شده است.
تریدرهای حرفهای به جای آزمون و خطا انواع استراتژیهای معاملاتی، استراتژی خود را مدام بهینه میکنند.

انواع استراتژی معاملاتی
- استراتژی معامله با الگوهای کلاسیک: در بازارهای مالی الگوهایی وجود دارند که با شکلگیری آنها بر روی نمودار، روند صعودی یا نزولی بازار مشخص و نقاط ورود و خروج به معاملهگر نشان داده میشوند.
- استراتژی معامله با اندیکاتور: اندیکاتورهای مختلفی وجود دارند که حجم، سرعت و قدرت معاملات را اندازهگیری میکنند و بر اساس آنها سیگنالهای معاملاتی را به معاملهگران میدهند. این اندیکاتورها بهصورت رایگان و پولی در بازار در دسترس هستند.
- استراتژی پرایس اکشن مدرن: سبک پرایس اکشن رفتار قیمتی بازار را تحلیل میکند و بر اساس آن تصمیم به خرید و فروش میگیرد. در پرایس اکشن مدرن تحلیلهای مختلف و پیچیدهای وجود دارد که هر کدام میتوانند بازدهی مناسبی را به ارمغان بیاورند.
- استراتژیهای شخصی: این استراتژیها معمولا درصد موفقیت بیشتری دارند. تریدرها میتوانند با تغییرات در شرایط ورود و خروج استراتژیهای عمومی یک استراتژی اختصاصی خلق کنند.
نکته: مهم نیست با چه نوع استراتژی ترید میکنید، پایبندی به قوانین، استمرار و بهبود مدام استراتژی اهمیت دارد.
تفاوت استراتژی و سبک معاملاتی
استراتژی معاملاتی به چارچوبها و قوانینی گفته میشود که در حین معامله باید رعایت شود و تخطی از آنها میتواند معاملهگر را با ضرر روبهرو کند. این در حالی است که سبک معاملاتی به ترجیحات شخصی معاملهگر بستگی دارد. برخی از معاملهگران بازار اسپات را به فیوچرز ترجیح میدهند؛ برخی دیگر دوست دارند تا در تایم فریمهای کوتاهمدت معامله انجام دهند؛ برخی دیگر خرید و نگهداری را ترجیح میدهند که هر کدام سبک معاملاتی متفاوتی را به وجود میآورد.
کلام پایانی
ساخت استراتژی معاملاتی با توجهبه علایق و ویژگیهای هر شخص متفاوت است. معاملهگر باید شناخت کافی از روانشناسی خود به دست آورد و سپس وارد بازار معاملاتی شود تا بتواند بهترین قوانین را برای خود وضع کند و نسبت به اجرای آن قوانین در بازار پایبند باشد. چارچوبهای معاملاتی باید سختگیرانه باشند تا در بلندمدت برآیند سودده باشد.
بیشتر بدانید: بهترین صرافی خرید تتر

سؤالات متداول
آیا باید به استراتژی معاملاتی پایبند بود؟
استراتژی معاملاتی مجموعهای از قوانین تست شده در بازار است و در صورت تغییر بدون فکر در آن تمامی معاملات به ضرر منجر خواهند شد.
آیا استراتژی معاملاتی با وین ریت ۱۰۰ درصد وجود دارد؟
هیچ ابزاری نمیتواند به صورت دقیق بازار را پیشبینی کند؛ پس استراتژی معاملاتی با وین ریت ۱۰۰ درصد هم وجود ندارد. توصیه میشود با مدیریت ریسک، روی برآیند کلی تمرکز کنید.
بهترین استراتژی معاملاتی فارکس چیست؟
بهترین استراتژی معاملاتی با توجه به ویژگیهای شخصیتی هر معاملهگر مشخص میشود و نمیتوان برای تمامی کاربران یک نسخه پیچید.
b2check متخصص در مقایسه و بررسی بروکر، صرافی و پراپ فرم