روش های جلوگیری از اور ترید

روش های جلوگیری از اور ترید به زبان ساده

اگر سابقه معامله در بازار فارکس، ارز دیجیتال یا هر بازار دیگری را داشته باشید، معمولاً دو اتفاق در ابتدا برای شما می‌افتد. در حالت اول سود بسیار خوبی می‌کنید و سعی می‌کنید که این سودها را در معاملات بعدی تکرار کنید یا این‌که با ضرر سنگینی مواجه می‌شوید و سعی می‌کنید تا معاملات بیشتری باز کنید تا سرمایه‌های از دست رفته را بازگردانید. این گونه معاملات اور ترید (Overtrading) نام دارند که صرفاً بر اساس هیجانات مثبت و منفی انجام می‌شوند و منطق و استراتژی درستی در پشت آن‌ها وجود ندارد.

اورترید به معاملات غیرمنطقی پس از یک سود خوب یا ضرر سنگین گفته می‌شود که استراتژی خاصی در آن‌ها دیده نمی‌شود و تنها پوزیشن‌ها باز می‌شوند که سودهای قبلی را تکرار کنند یا این که ضررهای وارد شده را جبران کنند. معامله‌گران معمولاً پس از یک سود بسیار خوب یا ضرر سنگین با هیجانات مثبت و منفی بسیار زیادی روبه‌رو می‌شوند که روی تصمیم‌گیری‌های معاملاتی‌شان اثر می‌گذارد. این هیجانات معامله‌گران را به سمت باز کردن پوزیشن‌های پر ریسک می‌برد و اگر کنترل نشود؛ باعث ضررهای جبران ناپذیری به معامله‌گران می‌شود.

برای این که از اور ترید جلوگیری کنید؛ نیاز است تا دلایل اصلی‌اش را ریشه‌یابی کنید. دلیل اصلی اورترید هیجانات مثبت و منفی است که باعث از دست رفتن کنترل معاملات و فراموشی استراتژی معاملاتی می‌شود. مسئله بعدی مربوط به آموزش‌های سطحی و نصفه و نیمه در مرحله شناخت بازار است. معامله‌گران مبتدی معمولاً با روندهای بازار آشنا نیستند و نمی‌دانند که رفتار بازار گاهی مطابق با تحلیل‌هایشان یکسان نیست و نباید در آن زمان‌ها معامله کنند.

عدم برنامه‌ریزی معاملاتی مورد بعدی است که باعث اورترید می‌شود. معامله‌گران مبتدی معمولاً به ژورنال نویسی اعتقادی ندارند و اهداف معاملاتی برای خود تعیین نمی‌کنند. آن‌ها فکر می‌کنند در روزهای خوب بازار باید تمام سودها را جمع آوری کنند و در روزهای بد هم همان لحظه ضررها را جبران کنند.

در این میان، احساسات انسانی نیز در اور ترید دخیل هستند که در b2check به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • عدم اطمینان کامل به استراتژی معاملاتی؛
  • ترس از دست دادن فرصت‌های طلایی بازار؛
  • طمع برای کسب سود بیشتر در یک بازه زمانی کوتاه؛
  • خشم حاصل از ضررهای مکرر؛
  • افرادی که ترید را به چشم یک سرگرمی می‌بینند نه یک شغل.

اورتریدینگ معامله‌گران را از سبک و استراتژی معاملاتی‌شان جدا می‌کند و به سمت تصمیمات احساسی می‌برد. معامله‌گران رفتارهای پرخطری را از خود نشان می‌دهند و پوزیشن‌هایی با ریسک به ریوارد بسیار بالایی باز می‌کنند. این پوزیشن‌ها اغلب بدون تحلیل و برعکس روند بازار هستند؛ چرا که معامله‌گر تمرکز خود را از دست داده است و حواسش به این موضوع نیست که سودهای بازار تا ابد ادامه ندارند و در روزهای ریزش بازار هم ممکن است که ریزش ادامه دار باشد و با باز کردن پوزیشن جدید ضرر بیشتری کنند.

معامله‌گران در اور ترید سرمایه‌ خود را به دست شانس و اقبال می‌سپارند. (رفتارهای قمارگونه) بازارهای مالی معمولاً این گونه معامله‌گران را مجازات می‌کند؛ چرا که تصمیمات احساسی جایی در بازار مالی ندارند و هنگامی که تصمیم گرفتید به جای منطق با احساسات معامله‌کنید، بازار سرمایه‌تان را به احتمال 99 درصد می‌بلعد.

بیشتر بازارهای مالی ۲۴ ساعته باز هستند و از طریق پلتفرم‌های آنلاین می‌توان وارد پوزیشن‌های معاملاتی شد و همین موضوع باعث شده تا خطر اورترید بیشتر از هر زمان دیگری باشد. در آکادمی بی تو چک قصد داریم تا ۷ راهکار عملی را به شما بدهیم که تأثیر بسیار زیادی روی جلوگیری از اورترید دارد.

با تحلیل پوزیشن‌های معاملاتی متوجه خواهید شد که ۸۰ درصد سودهایتان از ۲۰ درصد از نمادهای معاملاتی در بازار به دست می‌آید. در این شرایط باید دیگر نمادهای معاملاتی را رها کنید و تمرکز بیشتری روی ۲۰ درصد نمادها بگذارید که سود بیشتری به شما می‌دهند.

با استفاده از قانون ۸۰/۲۰ می‌توانید زمان و انرژی زیادی را صرفه‌جویی کنید و تمرکز و دقت بیشتری روی نمادهای معاملاتی پر بازده‌تر بگذارید. این رویکرد باعث می‌شود تا بیشتر منطقی بمانید و تصمیماتی بر اساس استراتژی و تحلیل‌هایتان بگیرید؛ اما اگر در بازار سرگردان باشید، حتماً دچار اورترید خواهید شد. (باید روی رفتار یک جفت ارز، سهام و … تسلط پیدا کنید)

معامله‌گران حرفه‌ای قبل از باز کردن پوزیشن، تحلیل لازم را انجام می‌دهند،‌ الگوهای معاملاتی را شناسایی می‌کنند و سپس با تنظیم حد سود و ضرر وارد پوزیشن می‌شوند. پس از باز کردن پوزیشن، باید فراموش کنید که معامله باز دارید تا قیمت به یکی از دو سطح مشخص شده برخورد کند.

اگر هر ۵ دقیقه یک بار به پوزیشن نگاه کنید و میزان سود و ضرر را اندازه بگیرید؛ تصمیمات هیجانی خواهید گرفت، حد سود و ضرر را تغییر خواهید داد، حجم معامله را تغییر می‌دهید یا پوزیشن را بدون رسیدن به یکی از تارگت‌ها خواهید بست.

این رفتارها باعث می‌شود تا برای جبران ضرر پوزیشن بیشتری باز یا این که برای افزایش سود به حجم معامله اضافه کنید که هر دو روش اشتباه و باعث اور ترید می‌شود. پس از باز کردن پوزیشن همه چیز را به فراموشی بسپارید و اجازه دهید تا تحلیل و الگوهای معاملاتی نشان دهند که تصمیمتان تا چه اندازه درست بوده است. اگر طی چند معامله متوجه شدید که این استراتژی زیان ده است، تغییرش دهید و در غیر این صورت به استراتژی اجازه دهید تا مسیرش را طی کند. (به پلن مدیریت ریسک پایبند باشید)

بازارهای مالی سال‌ها است که سر پا مانده‌اند و همواره با نوسانات زیاد باعث شدند تا معامله‌گران متعددی به سود برسند. هیچ‌گاه این احساس را در خود تقویت نکنید که در صورت از دست دادن موقعیت‌های معاملاتی امروز دیگر موقعیت مناسبی پیدا نخواهید کرد و همچنین، خود را ملزم نکنید که هر روز معامله باز داشته باشید. (اعتیاد به ترید را کنار بگذارید)

بعضی از روزهای بازار اصلاً مناسب ترید نیستند و بعضی روزها بیش از اندازه جذاب‌اند. معامله‌گران حرفه‌ای در روزهای جذاب پوزیشن‌های خود را باز می‌کنند و با پایبندی به استراتژی از بازار به سود خواهند رسید. در مقابل هم در روزهای بد اصلاً پوزیشنی باز نمی‌کنند. شکارچیان حرفه‌ای همواره منتظر می‌مانند تا طعمه در تله بیفتد و هیچ‌گاه مدت زمان زیادی را صرف دنبال کردن شکار نمی‌کنند.

استفاده از چک لیست قبل از ورود به معامله بسیار کار ساز است. معامله‌گران باید چک لیستی شامل این سؤالات آماده کنند:

  • آیا نمودار قیمت،‌ تمام شروط استراتژی معاملاتی را برای ورود تایید می‌کند؟
  • آیا اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال الگوریتم معاملاتی را تأیید می‌کنند؟
  • آیا حجم معامله را بر اساس بالانس درست تنظیم کردم؟
  • آیا حد سود و ضرر مناسبی را تعیین کرده‌ام؟

این گونه سؤالات باید در چک لیست قبل از معامله وجود داشته باشند تا از باز کردن پوزیشن‌های احساسی و اورترید جلوگیری شود. معامله‌گران بدون چک لیست صرفاً بر اساس احساسات وارد بازار می‌شوند و سیگنال‌های کلیدی برای خرید و فروش را نادیده می‌گیرند.

اگر قصد دارید تا مانند افراد حرفه‌ای معامله کنید و در دام اور ترید نیفتید؛ حتماً ساعات مشخصی از روز را برای دنبال کردن بازار و باز کردن پوزیشن انتخاب کنید. تفاوتی نمی‌کند که چه میزان نقدینگی دارید یا این که با چه سبک استراتژی معامله می‌کنید؛ مهم این است که تنها در ساعات مشخصی از روز درگیر بازار باشید و در باقی ساعات به فعالیت‌های دیگر بپردازید.

تعیین ساعت معاملاتی و پایبندی به آن باعث می‌شود تا هنگام معامله تمام تمرکز و حواس خود را به بازار دهید تا بازار را به خوبی تحلیل و فرصت‌های منطقی را پیدا کنید. ساعاتی مانند سشن آمریکا و لندن یا همپوشانی این دو سشن بهترین ساعات برای معامله هستند و خارج از این ساعات روند بازار به شما ارتباطی ندارد. (فیلتر زمانی یکی از روش‌های موثر برای جلوگیری از اور ترید است)

به جای این که دنبال کسب سود از کوچک‌ترین حرکات بازار باشید که ریسک بالاتری هم دارند؛ فرصت‌های معاملاتی بزرگ‌تر را پیدا کنید. دو معامله در هفته با سود ۴ یا ۵ درصدی بسیار بهتر از روزی دو معامله با ۰.۵ درصد سود است. میانگین نوسانات قیمت در طول هفته را پیدا کنید و تلاش کنید تا بهترین فرصت معاملاتی برای دریافت حداکثر سود را به دست آورید. این سود مطمئن‌تر است و باعث می‌شود تا کمتر درگیر بازار باشید.

اگر هر روز معامله کنید و پوزیشن‌های زیادی را هم در طول روز باز کنید؛ قطعاً با کاهش تمرکز روبه‌رو خواهید شد و کم کم احساسات جای خود را به تحلیل‌های منطقی خواهند داد. ظرفیت بازار و ظرفیت خودتان را بشناسید تا بیشتر از آن از بازار درخواست نکنید.

اور ترید حاصل تصمیم‌گیری‌های خارج از پلن معاملاتی، حاصل از تکیه به احساسات به جای عقل و منطق است. اگر دوست ندارید تا در این چرخه معیوب گیر بیوفتید؛ سعی کنید که توصیه‌های گفته شده در این مقاله را جدی بگیرید و فراموش نکنید که همیشه باز نکردن پوزیشن بهتر از باز کردن پوزیشن در شرایط احساسی است. تمام روش‌های جلوگیری از اورترید بر یک نکته اساسی تأکید دارند و آن هم کنترل احساسات است.

b2check – مرجع آموزش فارکس

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری